Taloushallinnon
palvelut

Palvelusta

Taloushallinnon Ratkaisutoimisto Oikia on tilitoimisto, luotettava taloushallinnon ratkaisutoimisto, joka palvelee perinteisen tilitoimiston tavoin, mutta kehittää alati ketterästi omaa toimintaansa. IAC:n kautta Oikia tarjoaa räätälöityjä ja asiakaslähtöisiä ratkaisuja vaihtuviin taloushallinnon ongelmiin tai tarpeisiin tarjoamalla asiakkaillemme mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaan – eli auttaen asiakkaitamme menestymään. 

Yritys kehittää toimintaa alan edelläkävijä, tavoitteenaan pysyä asiakkaidemme kumppanina muutoksessa. Palvelulupaus on kiteytetty palvelupolkuun, jossa lupaamme huolehdimme asiakkaastamme kokonaisvaltaisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Pyrimme aina löytämään asiakkaillemme ratkaisun, joka on tilanteessa toimivin ja resurssitehokkain, ohjaavina tekijöinä rakentaa kannattavaa ja kilpailukykyistä yritystä.

IAC:n palveluvalikoimasta löytyy ratkaisut taloushallinnon tarpeisiin myös pienille ja alkuvaiheen yrittäjille, joiden liiketoiminta on pienimuotoista ja jotka tarvitsevat liiketoiminnan kehittämisapua. Valikoimastamme löytyvät myös kokonaisvaltaisilla paketit yrityksen perustamiseen ja sen kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Tavoitteenamme on tukea yritysten ja yrittäjien toimintaa siten, että kirjanpito on sujuvaa. Meille jokainen yritys, koosta ja toimialasta riippumatta on tärkeä ja tarjoammekin taloushallinnon ratkaisut kaikenkokoisille yrityksille. Erikseen sovittavassa alkukartoituksessa arvioimme, millaiset ovat tarkoituksenmukaiset kirjanpidon ratkaisut yrityksellesi. Kirjanpito toteutetaan juuri yrityksen tarpeiden mukaisesti. 

Yrityksen kirjanpito on lakisääteistä. Yrityksen on huolehdittava siitä, että kirjanpito on hoidettu asianmukaisesti. Kirjanpitoa sääntelevät muun muassa kirjanpitolaki (linkki)  ja arvonlisäverolaki (linkki). Säännökset vaihtelevat eri yhtiömuotojen ja yrityksen koon mukaan. Lait määrittävät yksityiskohtaisesti, miten minkäkin kokoisen yrityksen tulee hoitaa kirjanpitonsa. Esimerkiksi vaatimus tositteiden säilyttämisestä ja tilinpäätöksen valmistumisen aikataulusta on määritelty laissa. 

IAC suosittelee kirjanpidon teettämistä aina ammattilaisella. Vaikka toiminimiyrittäjälle ja ammatinharjoittajalle riittää yhdenkertaisen kirjanpidon tekeminen, ja se voi onnistua yrittäjältä itseltään, kannattaa sen tekemisen itse harkita tarkkaan. Kun kirjanpitoa säätelevät monet lait ja asetukset, on tilitoimistolla aina ajantasaisin tieto hoitaa kirjanpitosi oikein. Jos lakia ei tunne kunnolla ja kirjanpidon tekee itse, saattaa tapahtua virheitä, jos lainsäädäntö ei ole hallussa.

Luotettavasta ammattilaisesta on liiketoiminnallesi paljon hyötyä. Taloushallinnon Ratkaisutoimisto Oikia on Taloushallintoliiton (linkki Taloushallintoliiton sivuille: https://taloushallintoliitto.fi/) jäsen. Taloushallintoliiton jäsenet ovat auktorisoituja tilitoimistoja eli toimintaamme valvotaan myös ulkopuolisen toimijan toimesta, ja täten voit luottaa toimintaamme.

IAC LIGHT

Tämä paketti on suunniteltu pienimuotoiseen tai alkuvaiheessa olevaan yritykseen. Pakettikokonaisuus soveltuu satunnaiseen ja/tai pienimuotoiseen toimintaan.
Mikäli teet esittelyitä satunnaisesti tai etkä ole arvolisävelvollinen, on tämä sinulle soveltuvin kokonaisuus.
168€ vuosi ( alv 24%)
Muut toivomasi lisätytöt hinnaston mukaisesti.
 • Saat käyttöösi pakettiin räätälöidyn excel-taulukon liiketoimintasi tietojen keräämiseen, johon liittyvät kuitit tallennat itsellesi talteen. (Huom! Huolehdit itse niiden kuvaamisesta ja tallentamisesta ja oikeellisuudesta.)
 • Oman henkilökohtaisen välitarkastuksen vuoden aikana (varattava erikseen, kesto n.15 min)
 • Veroilmoituksen täytön yhdessä ammattitaitoisen kirjanpitäjän kanssa (1 h)
 • Suomi.fi-valtuutus Oikialle veroilmoituksen tekemiseksi omaverossa
 • Kyseessä yhdenkertainen kirjanpito.

IAC PLUS

Tämä paketti soveltuu sinulle, jos toimit ammatinharjoittajana tai yrittäjänä jo päätoimisesti ja saat yritystoiminnastasi säännöllistä ansaintaa – ja olet jo arvolisävelvollinen. Paketti sisältää yhdenkertaisen kirjanpidon, joka soveltuu, jos toimintaasi ei muodostu vielä esim. varastoa.
372€ vuosi ( alv 0%)
 • Saat käyttöösi excel-taulukon liiketoimintasi tietojen keräämiseen, johon liittyvät kuitit tallennat erikseen itsellesi talteen.
 • Oma henkilökohtainen välitarkastus vuoden aikana (varattava erikseen, kesto n.30 min)
 • Huolehdimme kanssasi veroilmoituksen ja alv-ilmoituksen (tiedot etukäteen kirjanpitäjälle, kesto n. 2 h)
 • Suomi.fi-valtuuus Oikialle veroilmoituksen tekemiseksi omaverossa
 • Veroilmoituksen
 • Yhdenkertainen kirjanpito

IAC PRO

Kirjanpitoa ammattilaisille, tarvelähtöisesti. Kun toimit ammatinharjoittajana tai kun yritystoimintasi on monimuotoisempaa, ja se voi jo sisältää palkanmaksua ja muita merkittäviä hankintoja, on yksi tärkeimmistä työkaluista kirjanpito. Kirjanpito ja kirjanpitäjä tuottaa yrityksellesi tärkeää tietoa - ja auttaa ennakoivasti liiketoiminnan ja talouden suunnittelussa. IAC PRO -paketit ovat aina tarvelähtöisesti räätälöityjä, mitään turhaa ei lisätä. Hoidamme puolestasi kirjanpidon ja sovitusti viranomaisraportoinnin sekä neuvomme liiketoimintasi tärkeissä painopisteissä ja talousasioissa.
124€ kuukaudessa ( alv 0%)
Hinta täsmentyy ja kokonaisuus sovitaan aina tarvelähtöisesti maksuttoman aloituspalaverin jälkeen.
 • Kuukausittaisen kirjanpidon
 • Alv-laskennan ja maksun kuukausittain tai sovitusti
 • Erikseen varattavan oman henkilökohtaisen välitarkastuksen vuoden aikana (2 x 30 min)
 • Tilinpäätöksen
 • Veroilmoituksen
 • Tarvitaan Suomi.fi -valtuuus Oikialle veroilmoituksen tekemiseksi omaverossa

taloushallinnon

Ratkaisutoimisto Oikia on tilitoimisto

luotettava taloushallinnon ratkaisutoimisto

Riikka Laakio

talousneuvoja

Jaana Villanen

koulutusjohtaja, arvostrategi

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous

Paula Joukanen

Paula Joukanen on vuoden 2023 Miss Suomi. Paula on pelannut tennistä SM-tasolla, ja hänet nimettiin 15-vuotiaana 25 parhaan tennispelaajan joukkoon Euroopassa. Hän on voittanut 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Oikeustieteitä opiskeleva Paula edustaa Suomea Miss Universum -kilpailussa El Salvadorissa marraskuussa 2023.

Taidot

Taito 1
Taito 2
Taito 3
Taito 4

Paulan manageroinnista ja tiedotuksesta vastaa:

Petri Voutilainen

Manageri

Emmi Peltonen

Emmi Peltonen on suomalainen taitoluistelija, joka on voittanut taitoluistelun Suomen mestaruuden vuosina 2017, 2018 ja 2020. Nykyisin Suomessa asuva Emmi on viettänyt suurimman osan elämästä Yhdysvalloissa.

Taidot

Taito 1
Taito 2
Taito 3
Taito 4

Emmin manageroinnista ja tiedotuksesta vastaa:

Petri Voutilainen

Manageri